Print Size funktionen i CS6

 

Hvis du har en Photoshop version CS6, har du måske opdaget, at Adobe her har introduceret knappen “Print Size”.

Print Size_Screen Resolution1

Meningen med den er, at man kan få et indtryk af hvor stor den pågældende billedfil vil være, såfremt den blev printet direkte på et stykke fotopapir.

Men det virker ikke korrekt, før at man giver Photoshop input om, hvor stor ens monitor er. Da jeg ikke kender din skærmstørrelse, vil jeg vise hvorledes jeg gjorde hos mig selv.

Inden vi går videre, lige en servicemeddelelse: 1 inch er det samme som 2,54 cm.

  1. Jeg målte min skærms bredde, med et målebånd. Resultatet var her 60 cm.
  2. Min skærmbredde på 60 cm dividerede jeg med 2,54 cm, hvilket giver 23,62 inches.
  3. Jeg fandt min skærmopløsning i kontrolpanelet, og så at den var 2560 x 1440 pixels/inch. Her er det bredden på 2560 pixel jeg skal notere mig, da jeg skal bruge oplysningen i det næste og sidste regnestykke.
  4. De 2560 pixels divideres med bredden på 23,62 inches, hvilket giver 108,38 pixel/inch. Jeg runder op til nærmeste hele ti’ere, som så giver 110 pixel/inch.

Disse 110 pixel/inch, er det input Photoshop skal have for, at kunne give dig et billede af hvor stort dit printede foto bliver, hvis du trykker på knappen.

Herefter var det blot at gå ind i Edit -> Preferences -> Units and Rulers, og lægge tallet ind i “Screen Resolution.

Print Size_Screen Resolution2

Jeg håber, at informationerne var forståelige og brugbare. I modsat fald kan du efterlade dit spørgsmål i kommentarfeltet, så skal jeg hjælpe så godt jeg kan.

 

 Leave a Reply

(required)

(required)