Performance

 

Opdateret 29. december 2012

Photoshop kan lide computerkraft. Ja, den elsker det faktisk i sådan en grad, at det kan være svært at tilfredsstille. Her er nogle tips til hvorledes man får hastigheden tilbage, hvis ens computer ikke lige er den allersidste nye workstation.

Gå til Edit-> Preferences->Performance

Memory

Først lige en advarsel; Mængden af ledig hukommelse påvirker graden af ydelsen og hastigheden i photoshop. Fabriksindstillingen er sat således, at photoshop kan få adgang op til 70 % af din maskines ledige hukommelse. Hvis du er fristet til at øge til 100 %,  så lad være!

Andre programmer skal også have mulighed for at tære lidt på din maskines hukommelse, for at have en fair chance for at fungere. Du risikerer at din computer fryser, og går ned. At lade den forblive på 70 % sikrer, at sekundære applikationer også kan leve, mens photoshop får sin (store) andel.

Scratch disks

Hvis du er så heldig at have 2 HDD (harddisk drive) eller SSD  (Solid State drive) drev i din computer, skal du som det første have defineret en scratch disk. Når det kommer til photoshop, så ligger der en stor hastigheds gevinst i at oprette en scratch disk. Det er her at photoshop lægger en “milliard-trillion” temporære filer, imens du editerer dine billeder. Ligesom alle history states, der skal bruges hvis du fortryder noget – og vil rette tilbage i dine handlinger.

Hvis du ikke opretter en separat scratch disk, vil photoshop bruge din disk (som også er dit bootdrev) – og det er ikke optimalt.
Du må ikke blive fristet af at bruge en USB-HDD, da de generelt er sløve, og vil få din photoshop til at køre langsomt.

Når det kommer til photoshop’s scratch disk, betyder hastighed meget. Jo hurtigere, des bedre – og for dig betyder det, at du skal finde en HDD med et højt omdrejningstal.
7200 o/min eller hurtigere. Langsomme 5400 o/min vil gøre din photoshop træg og langsom – og 4200 o/min. vil lægge din photoshop ned…

Hvis du har et SSD drev som bootdrev, så kan du, hvis der er plads nok, partitionere den og derved gøre plads til en scratch disk. Det fungerer ganske fortrinligt på min egen workstation.

Mere fart

Hvis du har en Photoshop version CS5 og stadig mangler at klemme yderligere fart ud af din maskine, så kan du slukke for “Enable OpenGL”. Slukker du her, kan du ikke længere bruge features som anvender “Flick Panning” og “Rotate View”.

For CS6 gælder, at du helt kan frakoble det at bruge din grafikprocessor. Det kan ikke anbefales såfremt du har en sådan. Om du har det, ser du ved at gå via Edit>Preferences>Performance, og læse i boxen Graphics Processor Settings. I eksemplet herunder, har CS6 opdaget et NVIDIA Corporation GeForce GTX 660/PCIe/SSE2 grafikkort, og det skal CS6 blive ved med at bruge.

Graphics Processor settings

Vælg hellere at trykke på Advanced Setting knappen, for at få nye muligheder for at begrænse hvor store og tunge opgaver, som du ønsker at din grafikprocessor skal håndtere.

 Leave a Reply

(required)

(required)