Hvorfor 64 bit?

 

Overskriften kan lyde meget nørdet, men dækker blot over at 64 bit systemer, populært sagt, kan tælle til et højere tal end 32 bit systemer. Og betyder det så noget i praksis? 32 bit programmer kan åbne og arbejde med filer der er op til 4 gigabytes i størrelse – hvilket indtil videre, er en ganske betragtelig størrelse for en fil. 64 bit programmer, på den anden side, kan åbne filer der er endnu større – så længe dit styresystem er i stand til at håndtere 64 bits programmer (også omtalt som applikationer, eller blot apps).

Mac OSX 10.5 [Leopard] og MS Windows Vista (64 bits) og senere, er alle klar til den opgave. 64 bit programmer kan også gøre brug af større mængde hukommelse end dens modpart på 32 bit, hvilket er en kritisk faktor – hvis du altså arbejder på meget store filer. For eksempel vil 64 bit versionen af photoshop lade dig gøre brug af mere end 4 gigabyte RAM, hvilket betyder at din maskine arbejder hurtigere.

Den umiddelbare konklusion må derfor være, at hvis du arbejder med kæmpestore filer, så skal du anvende 64 bit versionen af photoshop. Intet kommer dog uden en pris her i livet, og ulempen ved at gøre således, er, at nogle “adjustments” som f.eks. Variations, tredie-parts plug-ins og filters som f.eks Lighting Effects og PatternMaker, ikke vil virke når du anvender 64 bit versionen af photoshop. Der dog ingen grund til at ærgre sig; Du kan altid starte 32 bit versionen af photoshop – som vil fungere udmærket. Når du installerer photoshop på en PC, får du 2 fulde versioner af programmet i separate foldere; en for 32-bit mode og en anden for 64-bit mode (placeret i Program Files ->Adobe ->Photoshop C5 og Program Files (x86) ->Adobe ->Photoshop CS5. Bare luk det ene program og start det andet.

På en Mac, åbner du dine Applications folder og finder din Adobe Photoshop CS5 folder. Åbn folderen ved at dobbeltklikke, find start ikonet som ligner en lille blå kuffert, klik på det en enkelt gang for at vælge det, og vælg File ->Get Info. I dialogboksen leder du efter General section (i midten) og tænder for “Open in 32-bit mode” checkboksen. Luk Photoshop, genstart photoshop og du er klar.

Du vil stadig være i stand til at dele dine photoshop filer med både Mac og PC brugere. Der skulle ikke være nogen særlig forskel i den måde photoshop virker på, ligegyldig hvilken version du bruger. Med mindre du planlægger at arbejde med filer der er større end 4 gigabytes, er det ligegyldigt om du bruger 32 eller 64-bit versionen (bortset fra nogle få ulemper, som tidligere beskrevet). 64-bit versionen vil måske føles lidt hurtigere.

 Leave a Reply

(required)

(required)