Camera Raw

 

Hvis du arbejder i Photoshop Camera Raw, er der en ting som jeg anbefaler at du retter omgående. Og det er Camera Raw’s default “depth” indstilling på 8 bits/channel. Den skal selvfølgelig rettes til 16 bits/channel.

Nedenfor anviser jeg hvordan, og fortæller hvorfor.

Åbn Camera Raw ved at klikke på en raw-fil, eller ved at højreklikke på en tif-fil og vælge åbn med Camera Raw. Klik på det blå link, i bunden af Camera Raw vinduet, og Workflow Options menu’en popper op.

Klik på det blå link, som jeg har tegnet en rød streg omkring. Herefter popper Workflow Options op, og i Depth drop-down menuen retter du 8 til 16 Bits/Channel, og så er du kørende.

Jeg har ingen anelse om hvorfor Adobe har sat Camera Raw til default 8 bit/channel, for det er uforståeligt. Her arbejder man med en af markedets stærkeste raw editorer, og så kasserer Adobe “default” mere end 90% alle raw-filens data, og det inden man overhovedet er kommet igang!

  • At arbejde i 8 bit/channel vil give dig 256 colours per channel, og et RGB image på 24 bit.
  • At arbejde i 16 bit/channel give dig 32,769 colours per channel, og et RGB image på 48 bit.

Det er aldeles uhensigtsmæssigt at sætte en default på 8 bit, hvis du arbejder med fotografi – så skynd dig at få det rettet.

Jeg håber, at denne information var forståelig og brugbar for dig :)

 Leave a Reply

(required)

(required)