Om landskabsfotografen

 

Salg, udstillinger og projekter
Mit galleri ligger for tiden hos 500px.com/kimhansen, og du kan gå direkte dertil, ved at klikke her.

Vil du gerne have smukt fotografi til at hænge på din væg, så overvej for eksempel mit projekt “Quiet Places”. Det er en serie fra østkysten, som tager udgangspunkt i lyset og havets meditative påvirkning af os, som mennesker. Serien er virkelig stærk i dets udtryk, når den hænger på væggen og kan ses samlet. Du kan læse om projektet, og dets tilblivelse ved at klikke her. Send mig en mail, hvis du er interesseret.

Repræsenterer du en virksomhed, og har du et projekt, som du mener jeg skal løse, eller ønsker du at anvende mine billeder kommercielt, for eksempel i forbindelse med en bogudgivelse et firmaårsregnskab eller lignende, så send mig venligst først en mail, hvori du beskriver projektet eller anvendelsen så detaljeret som muligt – så aftaler vi vilkårene.

Kontakt mig
Send mig en mail, så svarer jeg tilbage så hurtigt jeg kan.
Min mailadresse er landskabsfotografen(a)live(.)dk

Hvem er jeg
Mit navn er Kim Hansen, og jeg er af årgang 1960.
Opvokset på Als – en dejlig ø, som jeg stadig har kontakt til, eftersom dele af min familie og venner stadig bor der. Det var også her jeg færdiggjorde min uddannelse, for i 1995 at flytte til trekantområdet, sammen med min hustru og børn.

I mit professionelle liv, er jeg projektkvalitetschef i en stor multinational koncern, med næsten 400.000 medarbejdere. Jeg arbejder globalt med Megaprojekter, og den fritid det efterlader, deler jeg med min elskede familie, og dernæst min fritidsinteresse som amatørfotograf.

Hvorfor fotografi
Jeg kan ikke helt forklare hvorfor jeg fotograferer, da det er svært at sætte ord på. Men det gør noget fantastisk for mig. I mit hovede er jeg meget matematisk, og genkender nemt geometrier, mønstre og strukturer i stort set alting, lige fra naturens former til tal, og ord.
Og ved siden af det, har jeg så den her kæmpestore trang til at skabe mine egne billeder, heldigt nok måske, for det giver mig jo så mulighed for at bruge begge mine hjernehalvdele.

Hvad er formålet
Jeg drømmer ikke om et liv som fotograf, det er mit job alt for spændende og cool til, og jeg blander ikke tingene sammen. Jeg driver landskabsfotografen.dk som en slags fotografisk dagbog over min fritidsinteresse, og som et udstillingsvindue for interesserede her i danmark. Billederne jeg uploader på landskabsfotografen.dk, er alle til debat og kritik. Mit galleri på 500px.com/kimhansen er mit internationale udstillingsvindue, som jeg bruger for at nå ud til et større publikum, da det er efterspurgt.

Landskabsfotografen.dk’s hovedfokus er landskaber. Her skal det forstås bredt, som “landskab, bylandskab, arkitektur og marine”.

Du kan regne med et nyt indlæg hver weekend, som regel senest lørdag formiddag. Jeg bestræber mig på at komme ud i naturen, på en fotografisk opgave – stillet af mig selv, en gang om ugen. Ofte i weekenden, tidligt om morgenen. Er jeg heldig at få mere end et motiv i kassen, oparbejder jeg en “pipeline”, og kan på den måde forfatte mine indlæg, og tidsindstille dem til at blive udgivet allerede den kommende fredag morgen.

En række af mine billeder er, udover denne blog og mit eget galleri, repræsenteret på udenlandske gallerier. F.eks. blev jeg i maj måned 2014, inviteret af Crated.com til at udstille på SohoArthouse i New York City USA. Firmaet påtog sig kvit og frit selve opgaven med at printe og indramme, samt ophængning m.m. og ferniseringen var en succes. Jeg var ikke selv tilstede, men billederne derfra tyder på, at det var velbesøgt. Jeg har til dato ikke holdt rede på udstillinger og magasinudgivelser, men det var måske noget jeg burde få styr på. 

Min baggrund for at føre denne blog
Min fotografiske erfaring tog sin start i 1970. Først med mine forældres Agfa, senere deres Minolta målsøgerkamera. Jeg husker, da jeg i midten af 70’erne købte mit eget, og første 110 format kamera med coca cola reklame på. Et lommeformat kamera som ofte i min lomme – det blev slidt op, bogstaveligt talt.

Fotografering var noget jeg fornøjede mig med – uden dog at være nørdet omkring det. På det tidspunkt undrede jeg mig stadig over, hvorledes det kunne lade sig gøre at lave de fantastiske portrætfotos, som byens fotograf havde udstillet i sit vindue.

Min interesse for fotografering blev vakt til live af en ældre skolekammerat, der gik til aftenundervisning i foto, og købte udstyr til sit spejlreflekskamera. Jeg fulgte hans interesse fra sidelinien og havde en “interesse-indkøringsperiode” på et par år, før jeg endelig var helt solgt. I perioden 1981-1992 gik det for alvor løs, hvor jeg fik anskaffet og virkeligt brugt

  • Nikon F3 HP (24×36) med 3 stk. org. faste brændvidder til 35 mm rullefilm
  • Mamiya RB67 (6×7) med 3 stk.org. faste brændvidder til 120 rulle film
  • Hasselblad 500 CM  (6×6) med 3 stk. org. faste brændvidder til 120 rullefilm
  • Sinar P2 (4×5″) med 4 stk. Schneider-Kreuznach objektiver til planfilm
  • Beseler 45 MXT forstørrelsesapparat med Dichro Color Head

…en herlig tid, indtil pludselig en dag i 1992, hvor det hele var nok. Ikke mere fotografering, færdig-slut.

Solgte det hele, og var glad for at kunne slippe for at tænke på fotografering. Langsomt omkring 2008, begyndte min interesse at komme tilbage, primært pga. to amatørfotografer fra henholdsvis England og Belgien, der lavede nogle helt fantastiske landskabsbilleder – og som jeg fulgte og stadig følger, på nettet.

På et tidspunkt i 2010, 18 år efter at jeg lagde min interesse på hylden – var jeg så endelig helt klar igen, og nu er vejrudsigten og årstidernes skiften, noget som jeg forholder mig aktivt til, for at kunne planlægge og skabe nye billeder.

Teknisk
Mine billeder er efterbehandlet i forskelligt billedbehandlingssoftware, og på en monitor der jævnligt bliver lys- og farve kalibreret.

Efterbehandlingen af mine billeder er som regel simpel, og består i hovedreglen af de samme teknikker som jeg anvendte i mørkekammeret, dengang jeg fotograferede på film; det vil sige korrigering af eksponering, kontrast og farvetemperatur, eventuelt en beskæring af billedet til et bestemt format, og jeg kan ligeledes finde på at lysne og mørkne billedpartier.

Jeg fotograferer med Canon 5D mk2, og Canons professionelle serie L objektiver – meget ofte påsat diverse filtre fra LEE, og har som hovedregel det hele monteret på et kraftigt stativ, sammen med min uundværlige trådudløser.

Mine billeder printer jeg på en Epson R3000, og fotopapiret der anvendes er fra Hahnemühle.
Her på min blog kan du som regel dobbelt-klikke på mine landskabsfotografier, for at se dem på en ensartet baggrund, hvilket jeg kan anbefale.

Kreativt
Landskabsfotografering kalder på langsomhed, tid og ro til koncentration, fordybelse og refleksion, og jeg nyder nu fotografering på en, for mig, anden og mere meningsfuld måde. Nu fotograferer jeg ikke længere det jeg ser, men det jeg forestiller mig, og det er en anden måde at gribe landskabsfotografering an på. Hvad det går ud på, har jeg i forbindelse med en forespørgsel fra en anden dansk blog, produceret en kort artikel om, hvor jeg forsøger at videregive nogle få, men værdifulde erfaringer, om den kreative proces jeg betjener mig af, og som fører mig hen mod egentlig fotografisk inspiration. Det er klart, at på så kort plads, er det ikke muligt at komme rundt om alle aspekter, og jeg har måtte vælge omhyggeligt hvad jeg ville beskrive. Her på bloggen ligger artiklen under fanebladet “Ressourceartikler” og har titlen “Om inspiration”. Hvis du vil læse den nu, kan du bare klikke her.

Mine optagelser er som regel planlagte, ud fra skitser eller notater som jeg har liggende i min fotografiske plan. Det har jeg skrevet en artikel om, som du kan læse ved at klikke her.
Jeg bruger en række værktøjer til at planlægge med. Det har jeg også skrevet en artikel om, som du kan læse ved at klikke her.

Kommentarer
Er velkomne her på landskabsfotografen. Har du spørgsmål til et billede, eller har du har taget dig tiden til at overveje, hvorledes mine billeder kunne gøres bedre, så fortæl mig om det. Skriv det i en kommentar. Jeg arbejder hele tiden hen imod et højere mål, men af hensyn til mig selv – og mine medskribenter, skal kommenteringen foregå i fordragelighed – “Du er en latterlig nar, og du aner ikke hvad du taler om…” vil afgjort placere dig udenfor denne blogs interesseområde. Det er helt okay at være uenig, men det er ikke god tone, at være respektløs og underlødig.

Copyright og ophavsret
Alle billeder og tekster, er fotograferet og skrevet af mig, med mindre anden kilde er oplyst. Billeder og tekster er beskyttet af gældende dansk lovgivning om ophavsret. Hvis du ønsker at benytte mine billeder, tekster eller andet materiale, skal du kontakte mig for skriftlig godkendelse.

Kontakt mig
Send mig en mail, så svarer jeg tilbage så hurtigt jeg kan. Min mailadresse er landskabsfotografen(a)live(.)dk

Landskabsfotografen