Nov 252011
 

Landskabsfotografen har været afsted for at motionere sit ND filter, efter solnedgang. En måde at gøre det på, er når der er kraftige bevægelser i skyer eller vand, eller begge dele samtidigt selvfølgelig. Denne aften, var det kun vandet der bevægede sig tilstrækkeligt, til at blive påvirket af den ekstra lange eksponeringstid.

“Langsomme” billeder, er på en måde ekstra interessante at lave, synes jeg. Lidt ligesom langsom mad, hvis det kan sammenlignes; der er bare ekstra af alt.

Hav en langsom, og ekstra god weekend :)

Relaterede indlæg

  8 Responses to “Tang”

 1. Flot aftenbillede, vandet bliver rigtig silkeagtigt med den lange eksponeringstid. Og så er det nogle dejlige blå farver du har fanget i både vand og himmel.
  KH Anette

 2. Hej Kim.
  Det er altså ikke særlig dårligt dette her. Nogle gange undres man over hvor få elementer der egentlig skal til for at skabe et billede med stor dybde.
  Jeg har lige siddet og bladret lidt – og må vist erkende at jeg synes bedst om S/H versionen på G+

  • Hej Jesper,
   Jo, jeg prøver af al kraft at undgå ting eller elementer, der bringer “støj” ind i billedet.
   Tjah, den sort hvide er også et godt billede. Stærk og udstryksfuld, og holder muligvis bedre i længden. Det skal dog siges, at familien har været inddraget i udvælgelsen, og den blå holdt stand længe. Faktisk stod det uafgjort i mange uger, og jeg tror at farve versionen trak det længste strå, fordi vi alle kunne huske den aften, og det kraftige stik af blå – som jeg dog i efterbehandlingen gav et ekstra skub.

   Den sort/hvide følte jeg dog, at jeg måtte uploade et andet sted, netop fordi den havde sin berettigelse. Det var dog med blandede følelser, eftersom jeg har det sådan, at det er fotografen der, en gang for alle, skal træffe valget om det skal være en monokrom eller farve, og ikke altid – eller ofte, lave begge versioner, og så bare overlade det til beskueren at vælge.
   Ingen regler uden undtagelser, heldigvis da – og nu har jeg lagt den lidt farvekorrigerede version nedenfor, blot for en sammenligning. Hvis denne korrigerede farveversion rykker lidt ved de allerede givne kommentarer, hører jeg meget gerne om disse også. Jeg er virkelig i tvivl, stadig…
   Jeg synes de begge har deres berettigelse – men der kan jo for hulen kun være en!

   Farve versionen

 3. Flot også i sort/hvid…;D God søndag til dig..

 4. Super godt og enkelt Kim !!! Tangbunkerne ligger som små bjerge der skuer ud over skyerne. Hm hm hvis de rager op over skyerne er de nok ikke helt små de bjerge…………

 Leave a Reply

(required)

(required)