Aug 202011
 

Træer i Sondrup Plantage

Landskabsfotografen føler sig som en heldig kartoffel. Heldig, fordi han fik lov at komme med Jesper Videbæk på en guided tour, rundt i hans baghave; Sondrup Plantage.
Vi mødtes kl. 08.00 – godt op af formiddagen ;-) til en hyggelig snak, over en velbrygget kop kaffe – inden vi drog afsted for at se på omgivelserne.

Sondrup Plantage er sammen med Uldrup Bakker, et usædvanligt smukt og afvekslende område, lige nord for Alrø. Det er en del af en større fredning oprettet i 1977, og området er formet af sidste istids gletcher fremstød. Her er der således rige muligheder for at dyrke landskabsfotoet, en guldgrube rent ud sagt.

Jesper kender området ud og ind – hvilket er en kæmpefordel, når der skal planlægges optagelser, eller når man skal afsted per omgående, fordi vejrliget er helt perfekt.
Jeg håber virkeligt, at jeg gjorde et godt indtryk, og at han vil tage mig med igen, næste gang han skal afsted – jeg er bare så klar :)

Tak til Jesper for turen, og tak til jer fordi i læste med.

Camera: Canon EOS 5D MK2
Exposure: 1/60 seconds
Aperture: f/11
Lens: EF24-70mm f/2.8L USM @27 mm
ISO Speed: 100
Filter: LEE 0,9 ND Grad Soft

Relaterede indlæg

  2 Responses to “Sondrup Plantage”

 1. Hej Kim og selv tak. Det var et kort men hyggeligt møde. Måske vi skal starte et par timer tidligere næste gang ;-)

  Dit resultat blev noget bedre end mit og jeg skal da lige love for at det 0.9 grad filter gør en forskel. Der er jo kommet en ganske flot himmel ud af noget der ellers så ret ensfarvet og lidt kedelig ud.

  • Hej Jesper,
   Det er mig der siger tak, det var en stor fornøjelse!
   …et par timer tidligere – jeg er frisk :)
   Jeg ved nu ikke rigtigt om det blev bedre, synes faktisk dit er bedst.
   Når det kommer til himlen, så er de graduerede LEE ND filre din bedste ven. Ofte er der behov for at dæmpe himlen 2 blændetrin på en “normaldag”. Og i den blå time, bare et enkelt blændetrin.
   Bestil dem nu, så har du dem til jul. Jeg venter på 4 måned på mine resterende 2 stk. 0.6 grad, med hård og blød overgang.

 Leave a Reply

(required)

(required)