Nov 042011
 

Et nyt skib, et nyt sted. Sidste fredag var det en Jolle i Ulbækhus, fotograferet en dejlig aftenstund efter solnedgang. Denne fredag er det et sejlskib i Juelsminde, en meget tidlig morgenstund, før solen står op.

Morgentimer før solopgang giver mange oplevelser med dyr der vågner, og starter deres fouragering. I mens jeg riggede til for at lave dette billede, blev vandoverfladen brudt af, hvad jeg selv tror, var en sæl. Det skete ca. 15 meter fra strandkanten, og var meget overraskende. Her stod jeg helt musestille og arbejdede med mit udstyr, nød den friske luft, stilheden og de pastelfarver der udviklede sig i takt med solens komme. Et næsten havblik, og en lille smule tåge i horisonten – og så pludselig en lyd, og et dyr der som en ubåd lige bryder vandet og sejler i overfladen et pænt langt stykke.

Det har jeg aldrig oplevet tidligere.
Jeg følte, at jeg igen kom hjem med en oplevelse ud over det sædvanlige. Dem er der mange af sådanne morgener, ligesom sejlskibet her, som var ankret op for natten, og stadigt lå sovende og ventede på daggry.

Tak fordi du læste med, og rigtig god weekend.

Relaterede indlæg

  9 Responses to “Sejlskibet”

 1. Herlig morgenoplevelse og lige så skønt et billede :-) og så fra et sted jeg kan genkende ;-)
  Rigtig god weekend :-)

 2. Superflot billede og det er dejligt med stille morgener hvor man føler at man har det hele for sig selv….God weekend..;D

 3. Smukt – mere er der ikke at sige.

  Jo, jeg ville ønske det var mig der havde taget det :o)

  God weekend
  KH Anette

 4. Et smukt og enkelt billede der meget flot illustrerer den ro der findes i den tidlige morgenstund. (sen nat)
  Jeg tror jeg ville have foretrukket skyerne skarpe, men det er jo en opvejning om man ønsker blødt vand eller skarpe skyer, men kunne man få begge dele valgte jeg det ;-)

  Der er én ting jeg kunne forestille mig ville styrke billedet en anelse. Skibet ligger 100% i trediedelsaksen og det er sgu næsten for roligt og jeg tror det vil skabe en anelse spænding og et bedre spil op mod skyerne hvis skibet blev rykket en smule udenfor skæringspunktet. Det er ikke sikkert det bliver bedre, men det er et smukt billede der fortjener det bedste ;-)

 Leave a Reply

(required)

(required)