May 242013
 

Quiet places

Jeg har færdiggjort en serie af østkysten, sådan som den også kan tage sig ud. Den har været på vej i et godt stykke tid nu, og har egentlig været en svær fødsel. Jeg ville med mine billeder beskrive den meditative effekt havet kan have på en. Det, at når man befinder sig ved stranden og er tæt på havet, så sker der noget specielt efter en ganske kort periode. Støjen fra bølgerne der brækker og lander på strandkanten, reduceres, og bliver til en beroligende rytmisk harmoni, som får een til at falde til ro. Hovedet og tankerne bliver så dejligt stille, og der begynder at indfinde sig en dyb afslappethed.

Jeg har været begrænset af, at jeg i lang tid ikke formåede at slippe ud af den kompositoriske regel om, at der skal være en forgrund, en mellemgrund og en baggrund. Samtidigt ville jeg fotografere med en 16mm brændvidde, og så kræves der virkelig noget forgrundsinteresse af format. Men det var en fælde, som jeg tog tid om at opdage, at jeg var faldet i. Det var jo ikke en detaljeret forgrund der skulle beskrives, men derimod det storladne; havet og himlen…

Langtidseksponeringerne i denne serie, afspejler denne oplevelse. Farverne bliver udviskede, ligesom havets bevægelser er det, og en visuel stilhed opnås.

Fotografierne er alle optaget på præcist det samme sted, men på 5 forskellige tidspunkter af døgnet; Dagslys når solen stod højest, borgerligt tusmørke, nautisk tusmørke, astronomisk tusmørke, og nattemørke. Disse fem tidspunkter har i udpræget grad, forskelligt lys og farvetemperatur. Du kan klikke på alle fotografierne for at se dem større.

Rigtig god weekend, og god strandtur.

Relaterede indlæg

  11 Responses to “Quiet places”

 1. Det er smukt og giver én en fornemmelse af ro, netop som det at sidde ved havet gør. God weekend :-D

 2. Hvor er de smukke. De minder mig om min tid på skibet, hvor jeg om aftenen satte mig ud agter og nød stilheden og det uendelige hav. Derude kunne jeg samle tankerne og lade op. :-)

 3. Det er meget smukt, Kim – du maler med dit fotoapparat og bruger alle de muligheder, lyset giver, og videregiver den meditative effekt, havet har på en.

 4. Øj – det er godt Kim.
  De fortjener en ramme og en væg.
  Tror jeg vil foretrække dem som kvadrater. De ser i hvert fald sygt godt ud som de står, de 4 i bunden af indlægget.

  • Tak Jesper,
   De skal på væggen, helt sikkert.
   Jeg bestiller rammer hos mesteren, og de bliver kvadratiske, men fotografierne skal være i 4×5 formatet, da det ligesom 1×1 går perfekt i en kvadratisk ramme. Dette fordi jeg i billedudtrykket, ønsker en svag understregning af det horisontale format. Jeg glæder mig til at printe det, og levere det til indramning.

   • Lyder som en god plan.

    Jeg er vild med de billeder.
    Rigtig god idé, upåklageligt udført og et spændende resultat der både er ensartet og vidt forskelligt. Det er tæt på, at jeg vil kalde det genialt ;-)

 5. Wow – det er sgu flot Kim!!

 Leave a Reply

(required)

(required)