Nov 182011
 

Marselisborgskoven den 1. oktober 2011

Billedet her er fra den 1. oktober. En helt utrolig dejlig dag, hvor jeg egentligt var i Aarhus med min hustru, fordi hun skulle købe nye vandrestøvler. Fotografiapparatet var bare med, sådan for en sikkerheds skyld. I ved; hvis nu det hele ville tage længere tid end planlagt, så kunne det da være, at jeg kunne bruge aftenstundens blå time til noget fornuftigt :)

Det tog dog ikke så lang tid, forunderligt nok, og vi besluttede at købe en sandwich og to mineralvand – og finde et dejligt sted i skoven, for os selv. Nåja, og så kunne min udkårne tage sin nyerhvervelse ud på en prøvevandretur, ved den samme lejlighed. Det er jo ikke noget problem for mig, da jeg som regel altid har min udendørs garderobe i baggagerummet.

Både den lidt sene frokost, og prøvevandringen gik helt perfekt, og det sidste i mere end een forstand;  Landskabsfotografen fik et billede med hjem.

Jeg har altid ønsket mig et fotografi med “jesusstriber” på, (det kalder vi den slags lysstriber herhjemme) men aldrig haft en mulighed. Jeg mener, for at den slags optagelser skal flaske sig optimalt, så skal der være tåge eller kraftig dis tilstede, som pludselig helt mirakuløst skal “overfaldes” af solen. Først da, er de helt rette betingelser tilstede. Det er bare aldrig lykkes mig, fordi det hele skal ske så tilpas midt på dagen, at solens striber har den rigtige vinkel. Om morgenen hvor jeg er aktiv med kameraet, er solens stilling for lav – og så ser den slags altså helt forkert ud. Denne optagelse er blevet til, alene fordi der var lidt smådis med en kraftig sol – og langt fra så dramatisk som jeg ved, at det kan gå hen og blive. Men, skulle det ske, håber jeg stadig på, at det bliver en dag hvor jeg har fri, for så er jeg den der er kørt – ud i en velegnet skov i nærheden…

Jeg synes dog billedet ligner lidt det jeg har i tankerne. En skønne dag håber jeg at lykkes med det, men indtil da, ligger opgaven dog uløst i min “kasse” med optagelser, der skal laves.

Billedet ses bedst stort, på en mørk baggrund, så klik venligst på det.

Rigtig god weekend!

Buy art

Relaterede indlæg

  4 Responses to “Marselisborgskoven”

 1. Det er nu ellers et flot billeder, her i området kalder vi striberne Guds fingre, men smukt uanset hvad man kalder det…God weekend til dig..;D

 2. Ak ja, sådan nogle striber står der også på min ønskeseddel. Jeg mindes at have læst noget om, at man kan forstærke effekten ved at køre med lille blænde, f/13 eller mindre. Det er desværre aldrig lykkedes mig at efterprøve da “jesusstriberne” holder fri når jeg er ude med kameraet. Hmm – mon det har noget at gøre med mit manglende medlemsskab af foreningen???

  • Hahaha :)
   Det kan ikke skyldes manglende medlemskab. Jeg har ikke betalt kontingent heller, i umindelige tider.
   Og dog…
   Jeg lykkedes jo netop ikke rigtigt, med mit billede, og det ikke blot fordi jeg kørte på f/11. Skal man virkelig melde sig ind?

   Æv.

 Leave a Reply

(required)

(required)