Apr 052013
 

Could Boulders

Billedet er lavet lørdag den 23. marts kl. 05.40. Hvilket er ca. 35 minutter før solen når horisontlinien.
Som sædvanligt ankom jeg i god tid, og med en vejrudsigt fra aftenen i forvejen. Den lød på -4 graders celsius, skyfrit og vind på 5 m/s, hvilket ikke er særlig meget vind/blæst.
Husets termometer sagde -10 grader da jeg stod op kl. 04.00, jeg tjekkede vejret udenfor, og der var ikke den mindste vind.

Da jeg stod på høfden her, havde bilens termometer oplyst -7 grader, men vinden vurderede jeg til ca. stormstyrke i vindstødene. Det føltes virkeligt koldt, og det var sin sag at forsøge at komme helt herud på høfden, i den blæst og på de glatte sten, påmonteret tung rygsæk og stativ på ryggen.
Da jeg fik mit kamera stillet op, monteret med filter og trådudløser, måtte jeg med det samme starte med at tørre filteret af for skumsprøjt, og gøre det igen inden hver ny eksponering. Det var rent Sisyfos arbejde, alt imens jeg stod i en nærmest “kataklysmisk” vejrsituation.

Det var ikke den sædvanlige fornøjelse, men det var det til gengæld, da jeg sad foran skærmen, og kunne efterbehandle mit billede.

Rigtig god weekend, og må vi så bede om bedre vejr :)

Relaterede indlæg

  10 Responses to “Cold Boulders”

 1. På trods af alle dine besværligheder med vejret så blev det fantastisk flot..God weekend til dig.. :-)

 2. Det minder mig om billeder af Grønlands barske natur, som jeg så i Knud Rasmusens hus for nogle dage siden. Ja, det ligner næsten et maleri. Hvor er det smukt, og jeg er meget imponeret over, at du tager ud og fotograferer selv i stormvejr.

  • Det var dog en dejlig kompliment. Mange tak.
   Der var nok mest tale om stærk blæst, med vindstød i stormstyrke, og det var helt sikkert ikke planlagt. Nu havde jeg dog kørt helt derud, og ville give det et forsøg.

 3. Der findes en historie bag ethvert billede, nogle små andre størrer. Sjovt at høre dette billedes historie, ihverttilfælde viser det ikke tegn af de kolde og blæsende forhold – virkelig smukt billede. Kan godt forstå du blev glad foran skærmen, du blev jo også flot belønnet :-)
  God weekend.

  • Mange tak Nola,
   Nej, man ser ikke umiddelbart, at der er så kraftig blæst.
   Det skyldes, at jeg har eksponeret billedet over mange sekunder. Det har blandt andet den effekt, at bølgerne pænt “lægger sig” ned. Skumsprøjt blev tørret af filtrene efter hver eksponering, og resterne blev bortretoucheret i efterbehandlingen.

 4. Nogle gange betaler det sig at holde ved. Jeg kan godt forstå du blev glad igen hjemme i varmen. Det er et rigtig flot billede, kontrakten til det bløde livlige vand og de hårde, kolde sten er super flot.
  Og ja, lad os i det hele taget håbe på mildere og bedre vejr. Jeg har fundet et nyt sted på kortet jeg skal ud og udforske, måske i morgen, hvis vejret er med.
  KH Anette

  • Tak for den fine kompliment Anette,
   Det er ekstra godt når ens anstrengelser påskønnes. Det giver et ekstra skub, til at forsøge at gøre det endnu bedre næste gang.
   Er det ikke bare herligt, når man opdager nye steder der er værd at komme for at fotografere? Jeg elsker det, og har lige idag fundet et sted også.

 5. Wauu hvor er det et super fedt billede og ja godt du holdte ved, det er jo det hele værd når først man kommer hjem i varmen igen. Fedt jeg fandt ind til din blog, her vil jeg helt sikkert kigge forbi igen og håber du har lyst til at kigge over forbi mig en dag, det ville glæde mig.

  Rigtig dejlig aften – mange hilsener Tina OddStyle

 Leave a Reply

(required)

(required)