Jun 212013
 

Badebroen

Jeg skulle finde billeder til et bogprojekt, og i processen med at finde de mest velegnede, måtte jeg indse, at havde jeg blot husket, at forsyne mine billeder med key-words, ville jeg kunne have overstået den proces meget hurtigere, end tilfældet var. Nu har jeg så taget tyren ved hornene, og fået key-wordet de manglende 9.423 stk. Det var en stor opgave, og jeg glemmer næppe nogensinde igen, at forsyne mine billeder med gode og brugbare key-words.

I alt for lang tid, forstod jeg ikke hvilken lettelse key-wording kunne give mig, når jeg for eksempel skulle grave mig igennem tusindvis af billeder, for at finde frem til nogle få, der var brugbare.

Jeg satte min lid til et gammeldags analogt system, som jeg havde overført til det digitale, så godt det nu gik, og tænkte, at eftersom det virkede fint dengang, ville det formentlig også gøre det nu. Hvilket det på en måde også gjorde, men tidforbruget denne beslutning medførte, havde jeg ikke overvejet grundigt nok.

Nu har jeg så været igennem alle mine billeder, og sikret mig, at ingen mangler noget. Og samtidigt fik jeg ryddet op, og slettet mange gigabyte der var unødvendige.

Jeg fik også lavet en liste over billeder, der kunne komme på bloggen, enten som “aldrig-set-tidligere”, eller billeder som ville få et bedre udtryk, med den større erfaring i efterbehandling jeg har tilegnet mig, siden jeg havde billedet til efterbehandling første gang.

Dette billede af en badebro, er et eksempel på det sidste.

Rigtig god weekend, og må du altid have orden i dit billedkartotek :)

Relaterede indlæg

  8 Responses to “Badebroen”

 1. Hvor er det smukt at se dit billede, og tak for fiffet om gode og brugbare key-words! Glæder mig til at se nogle af billederne, du fandt i din gennemgang.

 2. Flot billede!! Og tak for reminderen ang. key-words. Det er jeg desværre heller ikke god til, og jo større samlingen bliver jo længere trækker jeg det ud. Gør du det i Lightroom?
  God weekend :-)

  • Tak Nola,
   Det korte svar er; ja, jeg har brugt Lightroom i det sidste års tid, til hovedsageligt at importere fra mit kamera, og til at tagge, og key-worde.

   Men, da jeg begyndte på mit store “nu-skal-alle-billeder-med” projekt, valgte jeg at bruge Photoshop og det deri integrerede Bridge, som er et sted i Photoshop, hvor al håndtering, der ikke er editering, foregår. Det er Photoshop som jeg arbejder i, for 99% vedkommende. Den ene procent går til Lightroom, som jeg nu ønsker at droppe. Lightroom er et superværktøj til de, der kommer hjem fra en opgave, med mange billeder. Jeg har eksempler på bryllupsfotografer der kommer hjem med 15000 billeder, bare fra et enkelt bryllup, og det må være surt, at skulle sortere alle disse i Photoshop.

   Jeg har gerne max. 20 stk. med hjem, som regel af 2-3 forskellige motiver, eller endda bare 1 enkelt motiv, men med forskellige kompositioner. Så på den måde, er livet i Photoshop meget bedre for en som mig. Photoshop er dyrt, og med den nye CC der tilbydes, må jeg nok hellere indskrænke mig :)

   Det er ikke så vigtigt hvilket program man bruger, bare programmet anvender IPTC og det gør begge de omtalte programmer.

   Man kan læse mere om dette her: http://dpbestflow.org/metadata/keywording

   • Tak for svar!
    Jeg arbejder også til 99% i Photoshop, syntes at jeg har bedre styr over det deri, måske også fordi jeg arbejder med programmet i over 15 år nu. Tror at jeg vil bruge dit tip med Bridge, ihverttilfælde er det for “dumt” ikke at gøre det når man nu har det…men det er altid det med den tidsfaktor ;-) Selvom man i den sidste ende bliver straffet af at sidde og lede efter billeder i forskellige ordner, for til sidst ofte slet ikke at finde det søgte!
    God weekend til dig :-)

   • Selv tak :)
    Gør som jeg, start med de billeder du laver idag, og når du har fundet rytmen, eller et godt workflow, som det hedder nu om stunder, tager du blot hul på de manglende.
    Pøj-Pøj :)

 3. Nøgleord er en god ting, jeg har bare aldrig selv fået det gjort men måske det kan være et vinterprojekt (ud over alle de andre!) :-D God weekend

  • Hej Annemarie,
   Ja, et vinterprojekt kunne det måske være. Men husk bare at starte, så kan du indhente det der mangler senere. Jo før man starter, des mindre er der senere.

   Det var ihvertfald nødvendigt for mig, at afsætte tid, så godt som hver eneste dag i en periode, for at komme igennem dem alle.

   Nu er jeg bare glad for at det er overstået, og jeg er lidt “mæt” af billeder for tiden :)

 Leave a Reply

(required)

(required)