Oct 182014
 

As Vig

Landskabsfotografen stod op kl. 0500 sidste lørdag, fordi vejrudsigten lovede fantastisk godt fotovejr. At stå op kl. 0500 er jo ingen sag. Det er straks anderledes i sommerperioden, når jeg skal op omkring 0245, for at opnå samme lyskvalitet, derude på optagelsesstedet.

Der skulle ankomme et højtryk fra syd-vest i disse tidlige morgentimer, som ville kunne jage et bestående lavtryk, med grå kedelige skyer på flugt. Den slags plejer at give de flotteste skyformationer, som altid er meget dekorative, men som også kan være dramatiske.

Men hvad fik jeg så? En lang næse, faktisk, eller noget andet end det jeg kom for, ville man også kunne mene.

Da jeg havde gjort mig bekendt med vejrudsigten, havde jeg også efterfølgende kigget i mit “motivbibliotek”, som er det sted, hvor jeg samler mine ideer, skitser og andet der inspirerer mig. Jeg havde, på baggrund af vejrudsigten, valgt hvad jeg skulle lave, og hvor det bedst ville kunne lade sig gøre. På den måde, var jeg allerede mentalt forberedt, og klar til opgaven. Heri ligger også en slags forventningens glæde, lidt på samme måde som at vide at man skal have en gave, man har ønsket sig i nogen tid. Frydefuld, er nok et meget beskrivende udtryk.

Da jeg stod op, og havde fået lavet alle de indledende øvelser, som at lave kaffe, smøre en klemme til at tage med osv. kørte jeg afsted, i den tykkeste tåge jeg har oplevet længe. Det var ikke lige det jeg forventede, faktisk slet ikke overhovedet.
Jeg skulle køre en tur på 30 km. for at nå ud på mit bestemmelsessted, så jeg tænkte at det nok skulle gå, meget kunne ske på den distance, så afsted det gik. Det klarede op, og blev bedre desto længere jeg kørte. Jeg nåede ud på mit bestemmelsessted, men desværre havde højtrykket forlængst fået overtaget, hvilket blandt andet var grunden til den kraftige tåge, hjemme hos os selv. Så de forventede flotte skyer var forlængst forduftet, og langt ude i horisonten, hvor jeg ikke kunne se dem.

Jeg fik nogle dejlige kystbilleder, igen, dog ikke lige det motiv jeg havde i tankerne, men på den anden side, så var solopgangen fænomenal. På min vej hjem igen, valgte jeg en rute, jeg endnu aldrig har prøvet (tak til min GPS). Og det blev en storslået oplevelse. Jeg kørte hovedsaligt med den tidlige morgensol i ryggen, igennem et postkortlandskab på en helt smal, nyasfalteret og nyopstribet vej, med den flotteste dis placeret de helt rigtige steder. Det fik jeg nogle gode billeder af, men mere om det en anden gang.

Rigtig god weekend, og må din vejrudsigt være dig venligt stemt.

Relaterede indlæg

  6 Responses to “As Vig”

 1. Hvor er det smukt – dejligt at læse om dine naturoplevelser denne tidlige morgen.
  Rigtig god weekend!

 2. Selv om skyerne ikke er så dramatiske, er det stadig et dejligt billede. Jeg kan rigtig godt lide det er i sort/hvid.
  Det må være den tåge jeg fik så meget glæde af der også lå tykt ovre hos dig :-) – jeg glæder mig til at se billederne fra hjemturen, de lyder spændende.
  KH Anette

 3. Ja kim naturen er nu engang smukkest i sort/hvid !!! Meget fin komposition af buede og rette linier…….

  Hilsen fra Morten

  • Hej Morten, og tak for din kommentar.

   Det er jo meget en holdningssag, de varme afdæmpede farver i himlen, sammenholdt med det kølige blå i skyggerne ville også gå fint for nogle.

   Jeg kan sagtens se kvaliteten i sorthvid, og holder selv af at se på resultaterne, når du og andre dygtige sort/hvid fotografer viser os, hvad der kan lade sig gøre. For mit eget vedkommende, tror jeg, at det er noget jeg skal nærme mig langsomt. Jeg har det endnu ikke “under huden” så at sige, men jeg vil gerne.

 Leave a Reply

(required)

(required)