Feb 172012
 

Horsens fjord kl. 17:45, den 15. februar 2012

Det er da kolosalt så svært det er, at få adgang til at fotografere i disse tider…
Hvis det ikke er fordi vejret driller, er man igang med sit hovedinteresseområde; arbejdet :)

Vejret havde hele onsdagen artet sig bedre end i lange tider, og jeg kunne slippe arbejdet til tiden. Så det var lige hjem, og som en anden brandmand under udrykning, dykke ind i thyborønhabitten og termostøvlerne, og ud til et nyt sted jeg ikke tidligere havde været. Her opdagede jeg et helt nyt rekreativt område, som er velegnet til at nyde naturen i, når jeg er på den lange weekend-gåtur sammen med min bedre halvdel.

Der var ikke tid til at nyde hverken udturen, eller hjemturen, da jeg var afsted. Jeg var i tidsnød, både med hensyn til solnedgangstiden og en aftenaftale. Så der var 2 km ilmarch med 10 kg på ryggen, ud til området jeg havde fundet via google maps, finde det mest velegnede sted, lave billedet, pakke sammen, ile tilbage, nu i næsten bælgravende mørke – i en skov…

Der var slet ikke tid til at fornemme hele scenariet, og det er faktisk lige det, der er allerbedst ved den slags fotografi. Det er et vilkår på denne årstid, og under billedredigeringen genkalder jeg en stor del af stemningen igen, og så må jeg være tilfreds med det.

Rigtig god weekend, og tak fordi du læste med.

Relaterede indlæg

  15 Responses to “Horsens fjord”

 1. Jamen det lønner sig jo med alle disse strabadser.
  Et dejligt og roligt billede af fjorden. Flot komponeret med sivene i forgrunden og super flot med solens placering der kun lige akkurat antyder hvor den er.

  Jeg kan ikke lure om det er fra “min” eller “din” side af fjorden?

  • Tusind tak,
   Jamen, det er fra din side, og om ca. 1,5 time kan du finde mig ved Sondrup Strand :)
   Altså kl. 16:30 i dag, fredag.
   Er du frisk?

   • Øv nej, så frisk var jeg så ikke lige …
    Men jeg er MEGET spændt på hvad du fik ud af at luske dig ind i “mit” område ;-)

    God week-end.

   • hehehe…
    Fra nu af vil jeg altid føle det lidt som da jeg var barn – og var på æblerov. Eller når jeg skulle snige mig ind i Jensen’s have for at få min fodbold tilbage…
    Herligt :)

    Jeg kan love dig, at Sondrup Strand ikke skuffede!
    Der kom, henimod solnedgang, de allerflotteste skyer. Vindretning øst som passede perfekt sammen med en 16mm brændvidde, og en interessant forgrund. Jeg er meget tilfreds.
    …og ærgeligt, at du ikke var der. Forholdene var helt ideelle i går.
    Ja, og for at det ikke skal være løgn altsammen, havde jeg både termokaffe og kanelstang med.

   • Jamen det er også sådan jeg opfatter dig. Som en lømmel på rov.
    Men det glæder mig at “mit” sted viste sig fra den gæstfrie side når nu der var fremmede på besøg ;-)
    (hmm – jeg ku’ nu godt have spist noget af den der kanelstang …)

 2. Det er jo lige før, dine billeder får mig til at drømme om at flytte til Jylland (men også kun lige før ;-)) – for du får det til at se meget smukt ud. Dejligt, at du tog på tur, trods tidspres.

 3. Meget smukt billede fra fjorden. Dejligt med de lukkede hjørner, det skaber et flot fokus.
  KH Anette

  • Hej Anette,
   Jeg var ellers længe om at beslutte mig for lukkede, eller ikke lukkede hjørner. Der er et naturligt forløb mod mørke, i den originale RAW fil. Jeg forstærkede den i sidste ende, en ganske lille anelse.

 4. Smukt smukt og hatten af for alle de strabadser du går igennem for at lave et smukt foto til os..God søndag til dig..;-D

 5. Du kan da i det mindste glæde dig over at du kommer i god form !!! Meget smukt billede Kim. Da jeg tog mine seneste billeder fra Strandvejen, fik jeg gået godt 8 km og de var helt sikkert besværet værd. Bare ærgerligt så hurtigt isen forsvinder. Der kan nemt gå 10 år før vi ser samme mængde is i Øresund igen.

 6. Utoligt smukt! Tak for linket så jeg kunne finde dig – du bliver straks lagt i min reader.

 Leave a Reply

(required)

(required)