Sep 302011
 

Fakkegrav bro

Landskabsfotografen har nu lært at holde fast i den oprindelige plan.

Han var ellers ramt af tvivl  igen. Men belært af en tidligere erfaring, gik jeg målrettet efter det, jeg havde aftalt med mig selv.
…og det kom jeg heldigvis ikke til at fortryde.

Jeg var på plads kl. 06.15, hvilket for årstiden kaldes nautisk tusmørke – altså pænt mørkt, for solen ville først stå op kl. 07.03. Jeg fik lavet en del forskellige billeder, som lige nu er i arkivet, for en yderligere vurdering, men det i ser her er fotograferet ca. 07.30.
Selvom der næsten var vindstille, var der bølger fra skibstrafik, som kunne høres, men ikke ses pga. den begyndende tåge. Jeg havde sat mig for, at lave et billede som skulle være minimalistisk og roligt i sit udtryk – og så gik det ikke med bølgerne. De ville give for megen uro.
I sådan en situation, er det skønt at eje ND-filtre som forlænger eksponeringstiden. I dette tilfælde valgte jeg Lee’s Big-stopper, som er en slags “svejsebrille” til fotografiapparatet. Det betød, at jeg kunne forlænge eksponeringstiden til 11 minutter ved bl. 11 med en følsomhed på 200 ISO – og så var der ro!

Mit kamera er heldigvis bygget til at modstå vejrlig, og det samme er alle objektiver jeg ejer. Men min fjernbetjening som jeg bruger til eksponeringer over 30 sekunder, er helt sikkert ikke. Og eftersom tåge, hvis man opholder sig længe nok i den, kan være en særdelses fugtig oplevelse for det elektroniske udstyr, tog jeg et billede for at vise hvor slemt den slags ser ud. Jeg håber at skidtet holder, ellers må jeg ud og købe noget der kan holde til mig.

Fugt på fjernbetjeningen (Toppen på kameraet)

Må din weekend blive fyldt med afslapning og zen-agtig ro :)

Camera: Canon EOS 5D MK2
Exposure: 660 seconds
Aperture: f/11
Lens: EF24-70mm f/2.8L USM @70 mm
ISO Speed: 200
Filter: LEE, Big-stopper

Buy art

Relaterede indlæg

  12 Responses to “Fakkegrav bro”

 1. Hej Kim, jeg er imponeret over din måde at arbejde på, med i den grad at komponere billedet i hovedet og så få det i kameraet som ønsket. Det må man sige du har gjort her, det er utroligt flot og emmer af den minimalisme og ro du ønskede. Jeg kan også rigtig godt lide den måde billedet er lukket i hjørnerne, det giver den rigtige fokus på broen og lyset.
  Tillykke med det og godt du holdt dig til planen denne gang :o)
  Hilsen Anette

 2. Morgenmanden har slået til igen :-)

 3. Fantastisk billede. Jeg er vild med den bløde baggrund og de hårde linjer i broen.

  • Hej Mads-Peter,
   Tak, jeg har det på samme måde. Den bløde baggrund fjerner “støjen” der ellers ville være tilstede, som fx. bølger i bevægelse, og stranden på den modsatte bred.

 4. Wow! Jeg er glad for, jeg ikke skød nogen tågebilleder i dag … for intet ville kunne konkurrere med dette mesterværk. Hvor er det smukt!

  • Hej Bente,
   Tusind tak, jeg er meget beæret over at du synes at jeg har begået et mesterværk, men du gør mig også forlegen når du skriver, at det var godt du ikke havde lavet et. Du havde formentligt lavet et helt andet foto, med andre kvaliteter.

 5. Smukt billede – lige efter min smag.
  Hvad med Bigstopperen? Kom der ikke dug på den under den lange eksponering?
  Jeg døjer noget med dug på mine Cokin filtre i dette fugtige vejr. Gør man ikke det med Lee filtre?

  • Hej Jesper,
   Bigstopperen, som er af glas, blev ikke påvirket af dug overhovedet. Men, når den har opnået omgivelsernes temperatur – som i dette tilfælde ca. 7 grader (køleskabskoldt), skal man ikke ånde på den…

 6. Goddag jag hittade din blogg via Rejens blogg. Min flickvän kommer från Danmark men kom till Sverige när hon var 6 år så hon pratar bäst Svenska. Hon kommer från Horsens (Braedstrup). Vilken jättefin blogg du har. Välkommen att besöka min lilla blogg där vi visar bilder nyheter och allt annat. / Janne

 Leave a Reply

(required)

(required)