May 042013
 

Cityscapes #4

I dag mødtes jeg med Jesper Videbæk, som driver bloggen vuudhouse.dk. Det er herligt, når ens kontakter fra den virtuelle verden, finder sammen i den virkelige – det kalder jeg bonus.

Jesper og jeg, havde længe haft en aftale om at tage til Aarhus sammen. Første gang, for at fotografere en speciel geometri på godsbanen, og senest en aftale i forlængelse af vores fælles bestræbelser på, at skabe seværdige billeder af arkitektur. Denne gang, skulle det være det næsten færdige byggeri på Nordhavnen, med navnet “Isbjerget”.

Det er byggeri, med kant. Ikke bare i bogstavelig forstand, men også arkitektonisk. Det er befriende at være vidne til, at bygherrerne af i dag, er villige til at gå ind på de, til tider, vilde ideer som arkitekter med visioner, er leveringsdygtige i. De ekstreme bygninger lader sig gøre nutildags, hvor computer aided design (CAD), er en del af en arkitekts hverdag, og beregninger i hånden en saga blot. Til gengæld betyder det, sammen med nye og bedre bygningsmaterialer, at der kan arbejdes med mere ekstreme muligheder – og det er godt. Godt for vore øjne, som frydes, og godt for vores velbefindende.

Når det gøres som her, skabes der noget smukt og seværdigt, og jeg tænker på hvor herligt det må være at bo et sådant sted. Som et kuriosum kan nævnes, at kvadratmeter prisen løber op i ca. kr. 28.000. Måske det var her man burde slå sig ned, på sine gamle dage, når friværdien skal realiseres. Jeg er klar :)

Rigtig god weekend – og tak fordi du læste med.

Relaterede indlæg

  6 Responses to “Cityscapes #4”

 1. Utrolig smukt billede, Kim – og hvor er det dejligt, at jeres venskab fra den virtuelle verden har ført til, at I også mødes over fælles interesser. Det er noget, vi også kender her. Jeg skal for eksempel til et blogtræf (som vi kalder det) med 7 andre sidst i maj.

  Rigtig god weekend!

 2. Smukt billede og flot i farver. Altid dejligt at mødes med nogle med den samme interesse. God søndag :-D

 3. Hej Kim.

  Tak for en super hyggelig dag. Det må vi gentage.

  Jeg kæmper stadig med filerne. Der er ikke rigtig noget der popper op og åbentlyst er værd, at arbejde videre med. Det hele virker så utroligt rodet med alle de linier på kryds og tværs. Bliver nok nødt til, at tage derud igen og se om det er muligt at simplificere det kaos.

  • Selvtak, det var virkeligt hyggeligt!
   Altså, det sidste billede jeg så dig lave, med den meget spidse vinkel, det så tæskegodt ud. Men det kan selvfølgelig ændre sig når man ser det på en større skærm.

   De bedste jeg lavede, er en anelse bevægelsesuskarpe desværre. Man skal nok komme der, når der ikke rører sig en vind, for de tragte der er mellem de bygninger, opskalerer vindhastigheden voldsomt.

 Leave a Reply

(required)

(required)