Aug 122011
 

Broen - The jetty

Så fandt jeg den – endelig.

Landskabsfotografen har i et helt år, ledt efter en meget lang bro. En bro som skulle gå langt ud i vandet, og ende i en horisont helt uden land. Der skulle kun være den, vandet og himlen. Hele scenen skulle afspejle den kolosale og storslåede uendelighed. Både som den kan være det i naturen og universet, men også rolig, stille og dyb, således som tanker og sind kan være det ind imellem.

Stort set hver gang jeg har startet min søgen på google, efter nye steder at fotografere – og som har involveret en strand, har jeg tjekket for laaange broer, med en “uendelig horisont”. Og det måtte selvfølgelig gerne være tæt på hvor jeg bor, fordi lys og himmel ville være afgørende for om billedet ville blive helt som jeg havde i tankerne, at det skulle være.

Det virkede som en svær opgave, og efterhånden var det en rutineopgave, lige at tjekke om der var en bro med en tilstrækkelig “bred” og “rigtig” horisont, i nærheden af min næste optagelse.

Jeg fandt den endelig, eller rettere; dem begge to, for de ligger side om side – og jeg er glad.

Glad fordi jeg fandt stedet, og fordi jeg er tilfreds med resultatet. Det er helt efter mit indre billede. Et billede som jeg har båret rundt på i lang tid. Jeg havde både mulighed for at lave optagelser om aftenen og tidligt om morgenen. Dette fotografi blev til kl. 04.30, før solopgang. Det bliver iøvrigt lettere og lettere at stå op, nu hvor dagene bliver kortere. Ja, det er den rene svir :)

Tak fordi i kiggede med.

Camera: Canon EOS 5D MK2
Exposure: 2,5 seconds
Aperture: f/13
Lens: EF16-35mm f/2.8L II USM@20
ISO Speed: 100
Filtre: LEE 0,9 ND Grad Hard

Buy art

Relaterede indlæg

  14 Responses to “Broen”

 1. Jeg har tabt mæglet – sidder bare og ser ind i skærmen – betaget.
  Det er så flot, himlen er perfekt, sådan som skyerne leder ned til broen og farverne er betagende.
  Alt går op i en højere enhed her – kan godt forstå du er glad.
  KH Anette

 2. Søg, og du skal finde … eller … ;-)

  Det er et motiv, der virkelig sætter tanker i gang hos mig. Tak for kigget, Kim!

  • Hej Bente,
   Det var dejligt at høre.
   Det er jo desværre ikke hvergang jeg laver et billede, at jeg er dygtig nok til at få andre til at dvæle bare det ene sekund ekstra – fordi det satte nogle tanker igang.
   Men det er skønt når det sker.

 3. He he … og nu klikkede jeg billedet op i stort og så copyrighten – fed placering :-)

 4. Simpelthen fantatisk flot…Jeg tager hatten af for dig, også at du står så tidligt op for at fange netop lys og stemning som du vil have det…Super super godt billede…;-D

  • Hej Annemarie,

   Mange tusind tak, det er en fornøjelse når det lykkes :)
   Hvis du skulle få lyst til at prøve at stå tidligt op, for at gøre det samme, kan jeg kun anbefale det. Jeg fik det lært allerede som 21 årig, i militæret, og det har virket for mig lige siden.
   Det er kun de første 5 minutter, der kræver overvindelse – derefter er resten en leg :)

 5. Du har gjort det igen … imponeret mig ud over alle grænser. Hvor er det et fantastisk billede “den uendelige bro” :-D

 6. Tillykke med frugten af dine anstrengelser og tålmodighed.

  Jeg synes du har ramt rigtig flot det du sigtede efter: “scenen skulle afspejle den kolosale og storslåede uendelighed”.

  Personligt ville jeg nok skære en bid af himlen, men det ændrer ikke ved at det er et dejligt og eftertænktsomt billede.

  Vil du afsløre beliggenheden?

 7. Hmm – nå, der gik lidt koks i koderne …

 8. […] er så søsteren til den “Broen” jeg lavede en tidligere blogpost om. Denne bro er på mange måder en bedre optagelse end […]

 9. […] er så søsteren til den “Broen” jeg lavede en tidligere blogpost om. Denne bro, er på mange måder en bedre optagelse end […]

 Leave a Reply

(required)

(required)