Mar 032012
 

As Vig en morgen før solen stod op.

Landskabsfotografen forsøger at opretholde et katalog af lokationer, der er værd at fotografere, når de rette forhold byder sig til. Det betyder at jeg ofte sidder i stuen med min iPad, og kigger på google maps. Der bliver zoomet ind og ud, og lavet notater, alt imens jeg forsøger at følge med i en udsendelse, eller bare sidder ved siden af Dorthe som måske læser i en bog.

På et tidspunkt fik jeg øje på øer af sten, der ligger i en række, på en kort strækning ved As vig. Jeg noterede dem i kataloget, med en bemærkning om at undersøge tidevandstabellen, for at sikre mig at der ikke var højvande, når jeg skulle lave fotografiet. Jeg havde en ide om, at jeg ville lave et fotografi hvor disse sten skulle danne forgrund, sådan lidt som “Østenstrand“, og så skulle jeg jo helst kunne komme ud til stenene, med gummistøvler på, uden at få våde fødder. Det er jo trods alt vinter, og termowaders er endnu ikke en del af min fotoudrustning.

Så for ikke at vise et lignende billede, har jeg i stedet valgt at vise et, hvor intensionen var, at bruge disse karakteristiske små øer af sten, til skabe et fotografi med en fornemmelse af dybde og rum, ved hjælp fra de dynamiske linier af tang under vandet, og en horisont placeret således, at der næsten er lige dele vand og himmel i billedet.

Ind imellem optagelserne var der kraftige regnskyl. Og jeg har derfor tænkt på, at jeg burde have en “camping paraply” med i min rygsæk, og bedst af alt ville det være, hvis jeg kunne fastgøre den til mit stativ. Det ville give mig alletiders modlysblænde, når solen skinner, og en mulighed for ikke at skulle afbryde under regn, for at tørre regdråber af filtrene.

Hvis du har kendskab til hvor jeg køber en flexibel arm, med clamps i begge ender, som jeg kan spænde på stativ og paraply – så hører jeg meget gerne om det.

Rigtig god wekend, og tak fordi du læste med.

Update 03-03-2012:

Min blog gik desværre ned, ved installering af en plugin. Da jeg ikke havde en backup fra denne uge, betød det at jeg mistede “denne” post, og måtte genposte den. Derfor røg alle kommentarer siden sidste uge også. Jeg beklager meget.

Relaterede indlæg

  4 Responses to “As Vig”

  1. Det var ikke så godt at du mistede kommentarer, men det er stadig et skønt billede…Forsat god weekend..;-D

  2. Det er stadigvæk et meget flot billede :-)

 Leave a Reply

(required)

(required)